Project

     Relatiegeschenk Overijssel

Client: Provincie Overijssel Commission: Product Concept

Voor de Provinicie Overijssel gingen we aan de slag met een spannend concept voor het nieuwe relatie geschenk.

r

Spoileralert

Heb je de video al gezien? Daarin nemen we je mee in het proces van de ontwikkeling. Hieronder gaan we dieper in op het concept en het eindproduct wat we voor ogen hebben.

Concept

Wat is een relatiegeschenk? Op die vraag zochten we een antwoord en hebben we gevonden d.m.v. onze brainstorm.

Experience

We willen de mensen meer dan een alleen een gift meegeven. Een geschenk dat gaat om het idee erachter. Wat zeg je ermee tegen degene die het ontvangt?

Uitgave

Dit dynamische geschenk geeft men de ruimte om het te behandelen zoals ze willen. Gaan ze het thuis  tentoonstellen of gaan ze het gebruiken?

Productie

 Qua productie ligt het nog open. Welk materiaal en waar het geproduceerd wordt hangt af van de wensen en de kosten.

Het testen van handzame grootte van het product

De sleutel

Hoe geven we de ontvanger van de gift het gevoel dat hij of zij weer welkom is in Overijssel? Wij bedachten een sleutel van de stad: een token van waardering uitgegeven door de provincie zelf. 

Gebruik

Naast een token heeft het geschenk ook een functie. Het is een abonnement op de stad. Lees gratis toegang en/of korting binnen de cultuur & wetenschap sector. Je wilt immers je gasten trakteren op al het moois dat de provincie te bieden heeft. Naast evenementen zouden ook natuurexcursies voor de sleutelhouders georganiseerd kunnen worden.

Verschillende ontwerpen van sleutelogen.

Look & Feel

De sleutel heeft zijn historische looks vooral te danken aan de term Hanzesteden. Het idee van een stadssleutel of stadsloper klinkt alsof het al eeuwen bestaat en maakt het nog leuker er deel van uit te maken. Je ziet voor je, bij wijze van spreken, een Kogge(schip) komt de haven ingevaren en de kapitein, warm onthaald, met de sleutel in hand van boord stappen. Een oude en gewaardeerde bekende van de stad. In 1 blik is het duidelijk, met de sleutel van Overijssel.

Details van het geschenk

In de afbeelding hieronder zien we de unieke details van de sleutel(s). Het is design is conceptueel en dus op wijzigingen voorbehouden in overleg met provincie Overijssel.

Vragen en antwoorden:

Hieronder proberen we antwoord te geven op alle vragen die nog niet beantwoord zijn.

Mocht je vraag er niet tussen staan kun je direct contact met ons opnemen via info@frankvoors.com

Is dit voorstel voor A en/of B geschenk?

Het voorstel is in oorsprong voor A én B. De A versie is de sleutel en de B versie is gefocussed op het collectoritem concept. Dat komt neer op; doosje en inleg. Mogelijk reserveren we de nummering ook voor categorie B i.v.m. kosten voor graveren.

Staan jullie ingeschreven op KvK?
Jazeker. Frank Voors Art & Technology (FVA&T) staat sinds 2012 ingeschreven bij de KVK en heeft al vele projecten onder de riem.
Waar kan ik je/jullie CV vinden?

Vooralsnog is het werk te vinden op deze site en op aanvraag is het mogelijk meer te leveren.(in .pdf vorm) Gezien de tijd voor de productie is de focus uitgegaan naar de polish van het project/concept zelf.

Hebben jullie al soortgelijk werk geleverd?

We hebben al vaker voor organisaties gewerkt en het leveren van een product als dit concept is geen probleem voor ons.

Wat nodigd FVA&T uit om mee te doen aan deze challenge?

Het uitdenken van verhalende concepten zijn opdrachten waar wij als bedrijf naar opzoek zijn. Onze kracht is een product leveren dat mensen hun interesse pakt en mogelijk inspireert om er iets mee te doen of over te vertellen. We zouden na deze pilot – mocht het geschenk in de smaak vallen – graag  onze samenwerking voort willen zetten met de provincie Overijssel.

Welke ideeen hebben jullie qua productie.

Dit zouden we graag in overleg bespreken. Het is mogelijk de sleutels te laten smeden of 3d printen. Qua kosten kan het in Nederland geproduceerd worden maar internationaal is mogelijk interessanter qua prijs. Het zou helemaal leuk zijn als we een lokale smid erbij kunnen betrekken.

We willen binnen 3 maanden de producten binnen hebben om uit te delen, is dit mogelijk?

Design is na akkoord in overleg gemakkelijk af te ronden. De levering hangt af van de producent die we kiezen om het te leveren met mogelijk een eerste sample order vóór het eindproduct. Wij gaan in iedergeval z.s.m. aan de slag bij akkoord en dan heeft de leverancier 2,5 á 3 maanden om het op te leveren wat een vrij ruime tijd is.

Do you like this project?

Are you looking for something similar and are you wondering what opportunities there are for your project?